93 794 31 68

Després de la sentència del TC, es condemna al primer ajuntament a retornar l’impost de plusvàlua

27/04/2017
Per:   http://www.vivados.es/noticias/actualidad/tras-la-sentencia-del-tc-se-condena-al-primer-ayuntamiento-a-devolver-el-impuesto-de-plusvalia

Després de la sentència del TC, es condemna al primer ajuntament a retornar l’impost de plusvàlua

El mes passat es publicava una notícia titulada “Quan és inconstitucional l’impost de plusvàlua?”  en la que s’analitzava en quin moment es produïa aquesta inconstitucionalitat de l’impost. Actualitzant la informació referent a aquest assumpte torbem que, recentment, l’Ajuntament de Torrelodones s’ha convertit en el primer ajuntament condemnat a retornar la plusvàlua després de la sentència del TC.

Ampliem la notícia:

Després de que es pronunciés el passat mes de febrer la sentència del Tribunal Constitucional que eximeix als contribuents del pagament de la Plusvàlua Municipal (Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys Urbans) en el cas en que la venda d’un habitatge hagi generat una pèrdua, els ajuntaments de tota Espanya van seguir liquidant-lo, justificant que el pronunciament es referia a la Hacienda Foral de Guipúzcoa i no a la normativa estatal, encara que la seva redacció sigui idèntica.

Doncs bé, ja s’ha produït la primera condemna a un ajuntament per tal de que retorni la plusvàlua cobrada. El Jutjat Contenciós-Administratiu nº 3 de Madrid ha condemnat a l’lAjuntament de Torrelodones a retornar els 9.150 euros cobrats indegudament en concepte de plusvàlua a un ciutadà que no va obtenir guany patrimonial amb la venda del seu habitatge.

En la sentència del jutjat madrileny del 3 de març, s’esmenta el pronunciament del Tribunal Constitucional del 16 de febrer. El magistrat va dictaminar que el Consistori de Torrelodones ha de retornar una liquidació de l’impost sobre l’increment total del valor dels terrenys de naturalesa urbana, altres liquidacions i el cost del procés.

Carlos Rivero de Afeplus, despatx d’advocats que ha portat el cas, va indicar que l’Ajuntament de Torrelodones ha estat el primer Ajuntament en ser condemnat després de la sentència del TC “a la devolució de les quantitats cobrades indegudament a un ciutadà que no va obtenir guany patrimonial amb la venda del seu habitatge” i espera que aquesta sigui “la primera de moltes sentències que donin la raó al contribuent”. Afegeix també que els ajuntaments segueixen emparant-se en que “la sentència del Constitucional té efectes sobre la norma foral i no sobre la norma estatal”.Comparteix aquesta noticia a: