93 794 31 68

5 ERRORS QUE NO HAS DE COMETRE A L'HORA DE SIGNAR UN CONTRACTE DE LLOGUER

26/01/2017
Per:   http://noticias.api.cat/CA/5-errors-que-no-has-de-cometre-en-signar-un-contracte-de-llogar/

5 ERRORS QUE NO HAS DE COMETRE A L'HORA DE SIGNAR UN CONTRACTE DE LLOGUER

1. No llegir el contracte detingudament

És un consell lògic, repetitiu i avorrit, però endevina què: gairebé ningú ho fa. I després arriben els malentesos i els conflictes. Estem d’acord en què signar un contracte de lloguer no és com signar una hipoteca, però té implicacions jurídiques i has de prendre’t el temps necessari per llegir-lo detingudament i comprovar que tot està bé abans de signar-lo. Pots demanar que te l’enviïn un parell de dies abans de la signatura per tenir temps d’estudiar-lo.

2. Signar-ho sense entendre alguna de les clàusules descrites

Un altre error tan comú com absurd és signar el contracte de lloguer, sabent que hi ha alguna cosa que no acabes d’entendre. Les presses del moment o la vergonya de preguntar et poden portar un disgust més endavant. Així que, si hi ha alguna cosa que no entens, pregunta-ho. Tingues clar que si la gestió està en mans d’un API, et preguntarà si ho entens tot abans de signar, així que no t’ha de fer vergonya!

3. No haver revisat l’estat de conservació de l’habitatge que estàs acceptant en signar

Evidentment, hauràs visitat el pis que estàs a punt de llogar abans de signar el contracte, però has revisat que tot el que es detalla a l’inventari realment està al pis? Has comprovat que no hi hagi desperfectes i avaries prèvies a la teva entrada i que després et podrien atribuir? Demana una altra visita si és necessari per revisar tots aquests detalls. Per no enganxar-te els dits amb la devolució de la fiança, et convé exigir un inventari fotogràfic de l’estat del pis abans de la signatura i fotografies de la lectura dels subministraments

4. Confondre l’arrendador amb el propietari

Has d’assegurar-te que la persona que et lloga l’habitatge és realment la seva propietària. Una sentència judicial per divorci o per una herència poden provocar que l’immoble ja no pertanyi a l’arrendador que te’l pretén llogar. Una solució ràpida per evitar és consultar els arxius del Registre de la Propietat. Però si hi ha un API pel mig, hauries d’estar tranquil. Si encara així vols una prova fefaent, demana-li que faci aquesta gestió per tu.

5.  No signar totes les pàgines del contracte

S’han de signar totes i cadascuna de les pàgines del contracte de lloguer, fins i tot els annexos i les fotografies. És la millor- per no dir l’única- manera d’evitar que algú de mala fe les substitueixi per unes altres que eliminin allò acordat o incloguin clàusules abusives.Comparteix aquesta noticia a: