93 794 31 68

Quantes possibilitats tinc de patir una gotera?

19/12/2014
Per:   http://www.api.cat/noticias/CA/quantes-possibilitats-tinc-de-patir-una-gotera/

Goteres i vidres trencats al capdavant dels parts

Segons un informe elaborat per la patronal asseguradora Unespa, el 76% de les llars a Espanya compta amb una assegurança multirisc d’habitatge, el que suma 17,8 milions de pòlisses per un valor que ronda els dos bilions d’euros.

Bé, doncs si fem una ullada als accidents declarats, veiem que cada any es produeixen 5,5 milions de sinistres, sent els més habituals, les goteres i el trencament de vidres. Segons Unespa, al cap de l’any es comuniquen 2 milions de parts relacionats amb les goteres, mentre que en el cas del trencament de vidres, la xifra ronda el milió.

Quant a la probabilitat que ens passi aquest tipus d’incidents, l’informe revela que la probabilitat mitjana de patir una gotera o humitat és d’una vegada cada vuit anys, mentre que el trencament de vidres se situa cinc anys per sobre, és a dir , que cada 13 anys els vidres de les finestres del teu pis tenen bastantes possibilitats que es trenquin.

Accidents menys habituals, però més costosos

Vidres trencatsMenos comuns són els danys elèctrics, amb uns 600.000 parts a l’any, així com els robatoris i els incendis. Tanmateix, la seva menor freqüència no redueix el seu impacte, ja que, en contrapartida seva repercussió econòmica és bastant més significativa que la vinculada a les goteres i el trencament de vidres. Per exemple, en el cas dels robatoris, cada any es denuncien uns 400.000, la qual cosa suposa un impacte per l’assegurança de 318 milions d’euros.

Pel que fa als incendis, l’estudi recull que cada exercici es produeixen de l’ordre de 200.000, el cost puja a 232 milions d’euros. Comparem aquesta dada amb les despeses que suposen per a les companyies asseguradores les reparacions corresponents a les goteres i el trencament de vidres, els quals ronden els 677 milions per a les primeres i els 212 milions en el cas dels vidres.

Amb les dades de Unespa a la mà, ara ets tu qui decideix la conveniència o no de contractar una assegurança que protegeixi la teva llar, tant dels perills més comuns com dels menys habituals. La veritat, és que a dia d’avui, un 24% de les llars del nostre país no tenen una assegurança de llar associat. Si els surt a compte o no, dependrà de les estadístiques i de si la sort està del seu costat.Comparteix aquesta noticia a: