93 794 31 68

5 beneficis per vendre una casa abans del 2015

02/12/2014
Per:   www.api.cat/noticias

En el moment de vendre un habitatge, has de declarar i tributar per la plusvàlua assolida a l’IRPF. Fins ara, si ho feies obtenies dos avantatges: el coeficient d’actualització, que ajusta el guany en funció de la inflació, i el coeficient d’abatiment, que redueix la pressió fiscal als immobles comprats abans de 1994. Però la reforma fiscal que entrarà en vigor al gener de 2015, modificarà els impostos que paguis per vendre el teu pis. En Api.cat, anem a enumerar els 5 beneficis fiscals de vendre la teva casa abans d’un mes:

1. Coeficients d’abatiment i d’actualització

A partir de l’any 2015, Hisenda eliminarà el coeficient d’actualització i limitarà el d’abatiment a les vendes d’habitatges que es facin per sota del 400.000 euros. En canvi, els impostos que s’apliquen sobre les plusvàlues immobiliàries es reduiran en 2015 i 2016. Inicialment, el Govern també havia eliminat el coeficient d’abatiment, per la qual cosa vendre una casa podia suposar una diferència mitjana d’11.000 euros en impostos, depenent si s’havia comprat abans o després de 1994. La ‘destralada fiscal’ s’ha rebaixat amb el manteniment del coeficient d’abatiment.

reforma_fiscal_vivienda

2. Lloguer d’un habitatge

Fins ara, el lloguer d’un immoble suposava obtenir una sèrie d’avantatges fiscals com a propietari del pis i com a inquilí. Entre aquestes, es trobaven la deducció d’un 10,5% de l’import del lloguer que pagues com a arrendador o les rebaixes als menors de 35 anys amb un salari anual per sota dels 17.707,20 euros. Aquestes 2 mesures desapareixen.

3. Retencions per serveis professionals

Aquesta mesura no és exclusiva del sector immobiliari. A partir de 2015, els professionals que emetin factures aplicaran una retenció del 19% en comptes del 21%. Aquesta situació també afectarà a les retencions d’IRPF que s’inclouen en l’import de les quotes del lloguer. En aquest cas, si estàs pensant a llogar un pis, et convé esperar-te un mes per iniciar el contracte de lloguer, encara que posposar l’operació també implica quedar-te sense la deducció del 10,5%. Per això, és necessari que calculis com obtenir més rendiment.

4. Guanys patrimonials

Si abans t’hem comentat que has de tancar les teves operacions de venda o lloguer abans que arribi 2015, hi ha un supòsit en què és millor que t’esperis a 2015. En el cas que tinguis més de 65 anys i vulguis vendre un immoble que no sigui el teu habitatge habitual, fes-ho l’any que ve. D’aquesta forma, no tributaràs pels beneficis si aquests els inverteixes en un pla de pensions o en una renda per complementar la teva jubilació.

5. Dació en pagament

La reforma fiscal alleujarà als hipotecats que hagin perdut el seu habitatge per no pagar el crèdit. Fins ara, a més de quedar-se sense l’immobles havien de tributar per l’IRPF. A partir de l’any que ve i amb efecte retroactiu en 2014, els afectats per aquesta mesura podran sol·licitar la devolució del tributat i del pagat en concepte de plusvàlues des de fa 4 anys.Comparteix aquesta noticia a: