93 794 31 68

BBVA llença una hipoteca a tipus fix exclusiva per a cases eficients

20/11/2020
Per:   cinco días

BBVA llença una hipoteca a tipus fix exclusiva per a cases eficients

BBVA reforça el seu compromís amb el medi ambient i estrena la Hipoteca Casa Eficient, destinada a l’adquisició d’habitatges amb màxima eficiència energètica (classificació A), que bonifica als clients compromesos amb el medi ambient.

L’entitat detalla que la Hipoteca Casa Eficient de BBVA ofereix un tipus d’interès fix i en condicions especials per a tots aquells compromesos amb la sostenibilitat i que desitgin adquirir un habitatge amb màxima eficiència energètica (qualificació A). Fonts de l’entitat assenyalen que el preu "depèn de les característiques de l’operació", però per a un termini de 15 anys el tipus fix és del 1,20% per a tots els clients que compleixin les bonificacions (nòmina i assegurances) "simplement pel fet de comprar un habitatge eficient energèticament". "Estem premiant el que els nostres clients apostin per la sostenibilitat", comenten.

La hipoteca fixa estàndard que comercialitza BBVA ofereix un tipus des del 2% TIN (2,50%) TAE a 15 anys, amb una bonificació del 1% durant els primers sis mesos. A partir del sisè mes, la bonificació dependrà de la contractació de productes. En cas de domiciliar la nòmina i contractar una assegurança de multirisc  de la llar i d’amortització de préstec, a 15 anys l’interès serà del 1% TIN (1,76% TAE). Finança fins al 80% per a primer habitatge.

L’entitat aposta per la modalitat fixa en aquest producte en un moment en el que la contractació de tipus fixes pràcticament empata la formalització d’Hipoteques a tipus variable. Segons les darreres dades de l’INE, el 49,4% dels nous préstecs hipotecaris es constitueixen a tipus fix. De març a juliol, el tipus estable inclús va superar al variable.

Les hipoteques verdes són, de moment, un producte residual a Espanya, però els experts sostenen que aniran guanyant terreny poc a poc al mercat hipotecari. A més de BBVA, altres entitats com Triodos Bank disposen d’hipoteques d’aquest tipus, en les que se sol aplicar un tipus d’interès lleugerament menor al del producte estàndard.

Amb aquesta nova hipoteca, BBVA amplia la seva gama d’alternatives sostenibles en els seus principals productes financers a Espanya. Entre els darrers llançaments destaquen la línia de préstec per a la promoció d’habitatges d’alta eficiència energètica, el préstec Cotxe Ecològic, tant per a pimes i autònoms com per a particulars, o la primera targeta de plàstic reciclat a Espanya. A tancament de setembre, BBVA ha mobilitzat prop de 1.400 milions d’euros en productes d’inversió sostenibles i més de 2.800 milions d’euros en productes d’actiu a Espanya.

“Volem que els nostres clients puguin adaptar-se a un nou entorn amb solucions adequades als moments que estem vivint i que a més facilitin la seva transició ecològica. Això els permetrà no només protegir el medi ambient, si no ser més resilients davant de futures crisis. Nosaltres, volem continuar essent un dels bancs més actius d’Espanya, oferint solucions sostenibles que impacten positivament en l’entorn”, afirma Ana Pitarch, responsable de clientes particulars de BBVA Espanya.

Segons dades de la Comissió Europea, els edificis són responsables del 40% del consum energètic de la UE i del 36% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Per aquesta raó, l’entitat considera que fomentar la compra d’habitatges amb certificació energètica ‘A’ és essencial per tal d’abordar el desafiament del canvi climàtic.

La sostenibilitat s’ha convertit en una de les claus per a la recuperació econòmica després de la crisi sanitària provocada pel Covid-19. Al 2018, l’entitat va anunciar el seu compromís per a mobilitzar 100.000 milions d’euros en finançament sostenible entre 2018 y 2025. A tancament de juny 2020, BBVA havia mobilitzat més de 40.000 milions d’euros (el 40% de l’objectiu fins al 2025) i s’ha compromès a ser neutre en emissions de CO2 al 2020.

 

 Comparteix aquesta noticia a: