93 794 31 68

Lloguer durant cinc anys

12/12/2018
Per:   el Periˇdico

Lloguer durant cinc anys

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va anunciar ahir que té previst abans de final d'any aprovar el reial decret llei amb mesures urgents en matèria de vivenda, entre les quals, l'ampliació de tres a cinc anys de la pròrroga obligatòria dels contractes de lloguer. El ministre ho ha anunciat durant la seva intervenció en una jornada organitzada per El Economista. Una altra de les mesures que inclourà el reial decret serà la limitació a dues mensualitats de la fiança que es podrà exigir als arrendataris, així com que el llogater, en el cas de ser una persona jurídica, hagi d'assumir les despeses de gestió immobiliària i de formalització del contracte.

Amb aquestes mesures, Foment buscarà revertir part dels canvis aplicats pel PP respecte a la llei d'arrendaments urbans (LAU) el 2013, a més de complir algunes de les mesures acordades amb Units Podem en el marc de l'acord pressupostari.

Segons va explicar el ministre, l'objectiu de Foment és «aconseguir un equilibri més gran dels drets de les parts, el llogater i l'arrendatari». El decret llei inclourà mesures per estimular l'oferta d’habitatge, moderar els preus i impulsar la rehabilitació edificatòria.

Respecte als desnonaments, el Govern estudia canvis en la llei d'enjudiciament civil en els casos que afectin persones o famílies vulnerables perquè es paralitzin els procediments fins que intervinguin els serveis socials.Comparteix aquesta noticia a: