93 794 31 68

LA SEGONA M└ ACAPARA LES COMPRAVENDES

14/09/2018
Per:   El Mundo Suuplementos

LA SEGONA M└ ACAPARA LES COMPRAVENDES

 

La compravenda d’habitatges de segona mà segueix ascendint i acapara les operacions realitzades en aquest segment del mercat immobiliari en front de les cases noves. Tant l’Institut Nacional d’EstadÝstica (INE) com el Consell General de Notariat aixÝ ho corroboren amb les seves dades.

L’INE va donar a conèixer ahir les seves ˙ltimes xifres, corresponents al mes de juliol, en les que es reflexa una pujada interanual del 16,2% en la compravenda d’habitatges fins a arribar a les 45.900 operacions. D’elles, 38.120 corresponen a usats i 7.780 a noves.

Encara que amb diferents guarismes, el Consell General del Notariat, que publicava les seves estadÝstiques aquesta setmana, també esmenta aquesta tendència. AixÝ, de les 52.014 operacions registrades al juliol segons el seu anàlisi, 35.589 corresponen a habitatges de segona mà i 3.421 a noves. La resta es reparteixen entre els habitatges unifamiliars i altra mena d’immobles com terrenys i solars.

En taxa interanual l’increment de les transaccions sobre pisos usats és del 4,6%, en front a la reducciˇ del 11,7% de les cases noves.

En el que va d’any, les operacions sobre aquest segment del mercat immobiliari han ascendit a 240.338, un 7,43% més que en el mateix perÝode de l’any passat, en front de les 21.935 de cases noves, que registren un lleuger descens del 0,25%, en l’acumulat de 2018. «La recuperaciˇ del mercat de l’habitatge és un fet i mes a mes es consolida, però la tendència del mercat és cap a la normalitzaciˇ. El sector s’està reajustant després del fort ajustament que va viure el sector durant la crisi», assenyala Beatriz Toribio, directora d’Estudis de Fotocasa, i adverteix que s’haurà d’estar atents a com incidirà la desacceleraciˇ econòmica a la que apunten les darreres dades macroeconòmiques i de treball. «L’evoluciˇ del finançament i del treball sˇn els dos motors del mercat de l’habitatge. Si el seu ritme baixa, tard o d’hora tindrà el seu efecte al mercat immobiliari», conclou.

S.V.

 


 Comparteix aquesta noticia a: